röd lins och sötpotatissoppa

66
röd lins och sötpotatissoppa
röd lins sötpotatissoppa
röd lins och sötpotatissoppa

röd lins och sötpotatissoppa

Hej alla,

Jag kan bara rekommendera denna röda linssötpotatissoppa, den är extra god, extra enkel och extra snabb för att göra en väldigt bra idé till en snabb middag!

Vi gillar verkligen linser hemma, för mig är det den perfekta rätten när jag har ont om idéer, när jag inte har något kött hemma, när det är riktigt sent och jag ska göra en rätt som är god, läcker och rejäl , så antingen den här koralllinssoppan, eller om jag inte har alla ingredienser så gör jag en algerisk grön linscassoulet, det är ett ekonomiskt recept med få ingredienser och supersnabbt att göra.

Till denna soppa ger kombinationen av röda linser och sötpotatis en söt och salt sida till receptet, och tillsatsen av mosad röd paprika (harissa) och ingefära ger en annan dimension till denna rätt, en riktig pepp. Även min man som inte är någon stor sötpotatisälskare tycker att den här rätten är extra god.

Du kan komplettera denna soppa med ett gott hembakat bröd. Mina barn gillar det med hembakat baguettebröd, men eftersom det är ett recept för hektiska dagar, kompletterar jag den här rätten med ett bröd utan knådning, bara en hit med en träslev och slänger i ugnen.

Så var fallet med denna koralllins- och sötpotatissoppa. Mitt i förberedelserna för att åka till London, hjälpa till att baka min sons födelsedagstårta och städa… Klockan var 11:40 och jag hade inte lagat något ännu, jag hade ingenting hemma, för vi skulle resa, jag ville inte lämna kött i kylen.

Jag tittar i mitt skåp och jag hade den här lilla påsen sötpotatis, en halv lök och en purjolök i kylen, en sötpotatis, en stjälk selleri och voila! På mindre än 40 minuter var rätten klar, barnen fick bara vänta medan jag fotade, hahahaha.

Men tyvärr ingen tid att göra bröd, jag tog ut pitabrödet ur frysen, jag förbereder det alltid i stora mängder och fryser in det.

Om du gillar sötpotatis rekommenderar jag detta recept på sötpotatispaj som jag gjorde till mellanmål.

korall linssoppa
korall linssoppa

röd lins sötpotatissoppa

Kökskärlek

Förberedelsetid 10 min

Tillagningstid 40 min

Total tid 50 min

 • 1 glas av Koralllinser
 • 1/2 lök finhackat
 • 2 frökapslar pressad vitlök
 • 1 gren av selleri finhackat
 • 1/2 purjolök finhackat
 • 1 Jams kubad
 • 1 centimeter ingefära riven
 • 1 mot. kaffe mald kummin
 • 1/2 mot. kaffe Harissa
 • 1 mot. kaffe paprika
 • ½ mot. kaffe svartpeppar
 • 1 mot. matskedar konserverad tomat
 • 1.5 liter av grönsakssoppa annars en buljongtärning utspädd i 1 och en halv liter kokande vatten
 • salt-
 • 2 mot. matskedar olivolja
 • 1 liten naturlig yoghurt
 • färsk persilja att dekorera
 • lägg oljan i en kastrull på medelvärme.

 • Tillsätt löken, purjolöken, sellerin (alla skurna i små tärningar) och fräs tills de blivit mjuka.

 • Tillsätt linser, sötpotatis, vitlök, ingefära, spiskummin, paprika, svartpeppar och konserverad tomat och rör om jämnt.

 • Tillsätt grönsaksbuljongen och harissa.

 • Koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda i cirka 40 minuter tills linserna är mjuka. Krydda med salt och svartpeppar efter smak.

 • Servera med en sked vanlig yoghurt och lite hackad färsk persilja.

röd lins sötpotatissoppa

Hälsosam matlagning Algeriet Kompletta måltider Enkel matlagning Snabbmat Indien vegetarisk mat

Du har provat ett av mina recept, skicka mig bilderna på min e-post:

Om du vill ta emot recepten av min snabb och enkel matlagningsblogg, prenumerera på mitt nyhetsbrev:

Similar Posts

Leave a Reply