Sao Tomes regering förlänger nationell sorg och bekräftar begravning i Alto de São João

73
Sao Tomes regering förlänger nationell sorg och bekräftar begravning i Alto de São João

“Regeringen kommer för att informera er om det efter detta högnivåmöte [entre órgãos de soberania] och efter samråd med representanter för den bortgångne ex-presidenten Evaristo Carvalhos familj, nåddes en överenskommelse om att begravningen kommer att äga rum lördagen den 4 juni kl. 16.00 på Alto São João-kyrkogården”, står det i uttalandet. från Sao Tomes regering släpptes i dag.

Dokumentet som undertecknats av statssekreteraren för social kommunikation, Adelino Lucas, avbryter informationen som lades fram på tisdagen av nationalförsamlingen, enligt vilken Evaristo Carvalhos begravning skulle ske på kyrkogården på hans födelseplats, i Santana.

Däremot står det i dokumentet att “rikssorgen förlängs” för den tidigare statschefens död “till 18:00 på lördag”.

Väcknings- och begravningsprogrammet som släppts av utrikesministeriet indikerar att urnan med den före detta presidentens kropp kommer att anlända till São Tomé idag klockan 17:00 (en annan timme i Lissabon), på väg till Dr. Ayres de Menezes, och klockan 18.00 lokal tid går den till Palácio dos Congressos, där den kommer att ligga kvar i brinnkammaren till 11.30 på lördag.

På fredag ​​väntas undertecknandet av kondoleansboken av innehavarna av de suveräna organen och ambassadören för Ekvatorialguinea, i egenskap av dekaner för ambassadörerna ackrediterade i São Tomé och Príncipe.

På lördag kommer det att hållas en formell session kl 10:00 i nationalförsamlingen, följt av begravningståget, mässa närvarande i katedralkyrkan, följt av begravningståget till Santana och sedan tillbaka till Alto de São João-kyrkogården, kl 15:00, där hyllningar kommer att äga rum innan begravningen beräknad till 15:30.

Den tidigare statschefen i Sao Tome lades in på ett sjukhus i Lissabon och avled vid 22-tiden på lördagen.

Vald till president i São Tomé och Príncipe den 18 juli 2016, Evaristo Carvalho innehade ämbetet fram till den 2 oktober 2021, då Carlos Vila Nova efterträdde honom.

Far till 25 barn, Evaristo Carvalho var en historia av Sao Tomes politik, efter att ha varit, vid två tillfällen, premiärminister i presidentinitierade regeringar och president för nationalförsamlingen.

En jordbrukstekniker, Evaristo Carvalho började som medlem i det enda partiet – Movement for the Liberation of São Tomé and Príncipe – Socialdemokratiska partiet (MLSTP-PSD) – efter självständigheten och fram till början av multipartiismen på 1990-talet.

Han var Miguel Trovoadas stabschef när han var republikens president och gick med i Independent Democratic Action (ADI), ett parti som nu leds av den tidigare premiärministerns son, Patrice Trovoada.

Similar Posts

Leave a Reply