Skådespelerskan Marilu Bueno dör, 82 år gammal; minns din karriär

32
Skådespelerskan Marilu Bueno dör, 82 år gammal;  minns din karriär

RIO DE JANEIRO – Skådespelerskan Marilu Bueno, 82 år gammal, dog sent på eftermiddagen denna onsdag, 22, i Rio de Janeiro. Sedan den 2 juni har hon varit inlagd på Miguel Couto kommunala sjukhus i Leblon (södra delen av Rio), där hon opererades i buken. På grund av postoperativa komplikationer var hon tvungen att flyttas från avdelningen till ICU. Detaljer om skådespelerskans medicinska tillstånd lämnades inte ut.

Singel och barnlös har Marilu haft en omfattande konstnärlig karriär inom film och TV. Fram till publiceringen av denna text hade information om skådespelerskans begravning inte släppts.

Ett välkänt namn på scenen och på tv var han med i produktioner som pjäsen Fusk och skrapa är bara att komma igångde två versionerna av romanen Kampen mellan könen och på senare tid i Rädda dig själv som kanvid tiden för 7.

I Kampen mellan könen, spelade Olívia, hushållerskan i herrgården till huvudpersonerna Otávio (Paulo Autran/Tony Ramos) och Charlô (Fernanda Montenegro/Irene Ravache), som hon hade mer samhörighet med. Marilu Bueno var den enda skådespelerskan som var närvarande i rollerna i 1983 och 2012 års versioner, och spelade samma karaktär.

I Kropp och själ (1992) spelade hon karaktären Lacy Bianchi, gift med Domingos (Stênio Garcia) och mamma till Paloma (Cristiana Oliveira), som hade en hjärtsjukdom. Hans andra dotter i handlingen, Yasmin, spelades av Danielle Perez, en skådespelerska som mördades under inspelningarna.

I en intervju med Ig-portalen 2012 erinrade han sig: “Jag och Stênio spelade in de sista scenerna med Dani fortfarande vid liv. Inställningen var hennes karaktärs rum. Det värsta var att behöva gå tillbaka till samma miljö två dagar efter begravning. Det var nödvändigt. Såpoperan fick fortsätta. Vi gick för att spela in ‘döende’.”

redan i romanen Ingen näsduk, inget dokument (1977), spelade Gina Duran, som strävade efter att bli en lyrisk sångerska men inte kunde göra sin karriär framgångsrik, gift med Heleno (Jaime Barcellos) och chefen för Cotinha (Ilva Niño), en av de fyra systrarna i huvudhandlingen. komplott.

På Globo, där den hade premiär i Bofe (1972), var också med nybörjaren (1975), Dumma Amor (1976), högt parti (1984) och katten åt (1985). I den senare spelade hon Tetê, en karaktär som alltid slogs med sin man, Gustavo (Cláudio Corrêa e Castro), var mamma till Babi (Mayara Magri) och arbetsgivaren till Nair (Marina Miranda).

Han tillbringade en period på Manchete, där han gjorde såpoperorna Allt eller inget (1986), Miss Kisses (1986) och miniserien livets drottning (1987), innan han återvände till Globo för skådespelarna i miniserien O Primo Basílio (1988).

Han arbetade på flera program i huset, bland annat några av Angélica, som t.ex Head-hunter (1996) och Ängelmix (2000), förutom modiga människor (2001) och Helvetets femte (2002). Han hade en annan period borta från stationen, när han gick till Record, deltog i busk bugg (2006) och Livets lågor (2008).

Han återvände till carioca-stationen just för nyinspelningen av Kampen mellan könen. 2014 spelade mamman till Paulão da Regulagem (Evandro Mesquita) den senaste säsongen av Den stora familjen, och gick även med i skådespelarna i Êta Mundo Bom (2016) som Dona Narcisa. Kort efter hennes deltagande i serien räddades hon av brandmän efter att ha hittats medvetslös i sitt hem och tillbringade en tid på sjukhus i ett allvarligt tillstånd.

I Rädda dig själv som kan (2020) bodde Dulce, mormor till Gabi (Nina Frosi), som välkomnade Mário (Murilo Rosa) till sitt hem. På grund av sin höga ålder och riskerna med pandemin gjorde han få scener och med extra försiktighet under en viss period av inspelningarna.
Marilu Bueno tillsammans med Cláudio Corrêa e Castro under inspelningarna av

Marilu Bueno tillsammans med Cláudio Corrêa e Castro under inspelningarna av “A Gata Comeu”, 1985.

Foto: Globo/Disclosure/Estadão

På teatern märktes hon av pigan Olímpia, från Fusk och repa, det är bara att komma igång. Pjäsen lanserades i mars 1986 och hade cirka 11 skådespelerskor i rollen under de kommande två decennierna – hon var i rollen i slutet av 1980-talet. författaren Marcos Caruso till Estadãounder 2006.

1990 var han i rollerna i Rebeldades, en pjäs regisserad av Marília Pêra och med musikalisk ledning av Rita Lee och Roberto de Carvalho, tillsammans med Cristtine Nazareth, Sandra Pêra och João Bourbonnais. Handlingen visade ett fridfullt par från Rio de Janeiro som träffade två excentriska vänner från São Paulo i samma lägenhet. Han var också på plats kl Brottet av Dr. Alvarengafrån 1999.

En lång tid i yrket, är det möjligt att hitta namnet Marilu Bueno på sidorna av Estadão 1958, när han gick med i skådespelarna av Lärkans hörn.

På film gjorde han sin debut i skådespelarna termiten (1960), film med Oscarito och Sonia Mamede. dök också upp i galen pojke 2 Äventyret (1998) och årets man (2003).

Men nyare publik måste komma ihåg Marilu som Zuleika, Maria da Graças (Xuxa Meneghel) faster i långfilmen. kristallmåne (1991). Ägare till ett illvilligt skratt och som påstod sig vara chef för byggnaden där hon bodde, hon var den enda släktingen till huvudpersonen i Rio de Janeiro, trots att hon inte visade mycket tillgivenhet för henne. Hennes skådespeleri var tydligt inspirerat av klassiska animerade häxor som t.ex Sovande skönhet och Snövit– erbjuder till och med ett äpple till karaktären Xuxa och frågar i ett annat ögonblick: “Spegel, min spegel: finns det en kvinna vackrare än mig?”.

Similar Posts

Leave a Reply