Sorg och revolt markerar begravning av död dagbokförfattare i Flamengo | Rio de Janeiro

68
Sorg och revolt markerar begravning av död dagbokförfattare i Flamengo |  Rio de Janeiro

Strax efter klockan 11 togs kistan av familj och vänner för att begravas på Jardim da Saudade-kyrkogården i Paciência, västra delen av Rio de Janeiro.Marcos Porto / O Dia Agency

Publicerad 2022-11-06 12:59 | Uppdaterad 2022-11-06 13:03

Rio – Kroppen av dagarbetaren Alice Fernandes da Silva, 51, begravdes sent i lördags morse (11), på Jardim da Saudade-kyrkogården i Paciência, i Rios västra zon. Under kraftigt regn tog familj och vänner farväl av dagarbetaren Alice Fernandes, mördad i Flamengo, tillsammans med sin arbetsgivare, Martha Maria Lopes Pontes, 77 år. De två hittades döda på torsdagen (09) med sina kroppar förkolnade och halsen avskurna.

Det var efter 11:20 som processionen lämnade kapellet med kistan för begravning. Fortfarande mycket skakad kommenterade dörrvakten Hilário Rodrigues Leite, 62, Alices änkeman: “Det är väldigt svårt. Vi var inte förberedda på det här, nej tack polisen som agerade snabbt och även pressen som hjälpte till genom att offentliggöra allt och kräver svar”, sa han. De två har varit gifta i åtta år och han har Alices barn som sina egna: “Pojkarna är fantastiska. De är barnen som Gud gav mig. Och nu ska vi fortsätta tillsammans, stötta varandra, som vi alltid ha.”

Diogo Fernandes da Silva, 27, Alices mellanson, sa att familjen nu väntar på arresteringen av den andra personen som var inblandad i hans mammas död: “Må de skyldiga arresteras. Jag litar också på de behöriga myndigheterna. Detta kommer inte att ge min mamma tillbaka, men det gör det lättare att veta att rättvisa skipas, eller hur? De förstörde en familj, man. Det är mycket smärta. Det hela är väldigt svårt, men vi kommer att kunna bygga upp allt igen, enligt lärorna som vår mamma gick.”

Aline Fernandes, 26, dagbokförfattarens yngsta dotter, mindes Alices lärdomar: “Min mamma var ren kärlek. Min mammas arv är detta: kärlek. Hon sa alltid till mig: ‘om någon behandlar dig illa, gör du det inte slå tillbaka på det sättet. Behandla henne med vänlighet, alltid’. Och vi kommer att respektera hennes arv, lita på rättvisa, alltid.” Aline sa att allt fortfarande verkar som en stor mardröm och att när hon vaknar ur den här dåliga drömmen kommer hon att bli hennes mamma igen. “Det är otroligt. Så ont.”
Similar Posts

Leave a Reply