Sorg och revolt markerar begravningen av mor och son som dödades av offrets pojkvän i MS | Mato Grosso do Sul

66
Sorg och revolt markerar begravningen av mor och son som dödades av offrets pojkvän i MS |  Mato Grosso do Sul

Under applåder, tårar och affischer begravdes Daniela Luiz, 30, och hennes son Gustavo Luiz dos Santos, 14, runt klockan 8 på fredagen, 30, som knivhöggs till döds av kvinnans pojkvän, på onsdagskvällen (1:a) – i Ribas do Rio Pardo (MS)

Det mulna vädret gjorde mors och sons farväl ännu sorgligare. Med handskrivna affischer, vänner till Gustavo, kunde de inte hålla tillbaka sina känslor. “Vila i frid Gustavo”, var begäran från de som fortfarande har ett helt liv framför sig, men kommer att sakna sin vän.

En annan grupp höll hand och skrev att dagen “var sorglig”, men att “himlen firar för att ha fått en annan stjärna”. Den gula uniformen var densamma som Gustavo använde för att delta i lektioner på Escola São Sebastião, som förklarade sorg och inte fungerade denna fredag.

Farväl präglades av hyllningar och känslor från vänner och familj — Foto: Geisy Garnes/ Reproduction

Processionen av kroppar gick genom några gator i staden och kort därefter begravdes mor och son sida vid sida på Ribas do Rio Pardo-kyrkogården.

Författaren till morden, identifierad som João José Furtado Neres, 32, dog på torsdagsmorgonen (2) efter en konfrontation. Enligt polisen sköts mannen i ett skottväxling och räddades, men överlevde inte sina skador.

  • 4-åriga dotter springer täckt av blod för att be om hjälp efter att mamma och bror dödades av kvinnans pojkvän
  • 85 % av kvinnomord eller försök i MS begås av nuvarande eller tidigare partner till offren

Vid fyra års ålder följde även Danielas dotter med på avskedet. Vittnen sa att efter att ha sett mordet på sin mor och bror sprang Danielas yngsta dotter desperat och täckt av blod nerför gatan där hon bodde och skrek: “De dödade min mamma! Hjälp!”.

Familj och vänner tog farväl av mor och son i fredags (3) – Foto: Geisy Garnes / Reproduktion

Enligt familjen, blodig, lyckades den lilla flickan gömma sig under sängen och kort därefter be om hjälp från säkerhetsvakterna på ett boende framför familjens hus, samma plats där mördaren bodde.

Mor och son dödas av kvinnans ex-sambo. — Foto: Sociala nätverk/Reproduktion

Enligt polisens register inträffade brottet runt 23:30 på onsdagen, på José dos Santos Street, i stadsdelen São Sebastião, i Ribas do Rio Pardo. Gustavo hittades liggande i ett av husets rum, med skador på bröstet och revbenen. Daniela befann sig på baksidan av huset, i ett annat rum, med huvud- och nackskador.

Tonåringens mormor skadades också och fördes i allvarligt tillstånd till Santa Casa de Campo Grande.

Fallet registrerades som dubbelmord och mordförsök och utreds av civilpolisen i Ribas do Rio Pardo.

Se videor från Mato Grosso do Sul:

Similar Posts

Leave a Reply