Ta reda på varför Paul McCartney är barfota på omslaget till Abbey Road

43
Ta reda på varför Paul McCartney är barfota på omslaget till Abbey Road

João Mello – Special för Uai

publicerad 2022-06-20 11:34

  (kredit: Playback/Twitter)


(kredit: Playback/Twitter)

I lördags (18/06) fyller Paul McCartney 80 år. En av Beatles stora grundpelare och med en mycket framgångsrik solokarriär är britten en av de mest ikoniska figurerna i världens popkultur.

Med mer än 60 års karriär är Paul en källa till berättelser och flera kuriosa omger honom, som varför han är barfota på det ikoniska fotot av Beatles på Abbey Roadsom blev omslaget till bandets ikoniska album?

Bilden visar George Harrison, John Lennon, Paul och Ringo Starr som korsar gatan. Bland alla medlemmarna var basisten och sångaren i bandet den enda som var barfota. Dessutom dyker han upp med en cigarett i sin högra hand, trots att han är vänsterhänt.

Vissa fanteorier påpekar att frånvaron av skorna tjänade till att symbolisera konstnärens “begravning”, men saken är mycket enklare än den verkar. I en intervju med Life Magazine satte Paul stopp för missförståndet. “På Abbey Road, vi hade våra vanliga kläder på oss. Jag gick barfota eftersom det var en varm dag.” Men var fick de begravningsberättelsen ifrån?

Paul McCartneys påstådda död

Den “sådana” begravningen som vissa fans teoretiserat om härrör från en av de största konspirationsteorierna någonsin: att Paul McCartnew hade dött och ersatts av en dubbelgängare. Till exempel på bilden av Abbey Road, förutom att vara barfota och hålla cigaretten i en annan hand än sin vanliga, dyker en registreringsskylt LMW281F upp. För de mer konspiratoriska är tecknet en förkortning för “Linda McCartney Weeps”. Och siffran 28 skulle representera den ålder som Paul skulle vara om han levde vid tidpunkten för bilden.

Faktum är att Paul fortfarande lever och är väldigt produktiv. Bara under detta decennium släpptes fyra album, det sista 2020, med titeln McCartney III. Totalt finns det 26 studioalbum, sedan han började sin solokarriär 1970.

Förutom musik är en annan konst Paul använder för att uttrycka sig litteratur. Nyligen, i kölvattnet av firandet av hans 80-årsdag, släppte den eviga Beatle boken Texten av Paul McCartney. Verket berättar detaljer om hans karriär tillsammans med sina bandkamrater. Verket har 960 sidor och går igenom olika ögonblick i McCartneys historia.

Similar Posts

Leave a Reply