ThredUp erbjuder ett hållbart modealternativ

40
ThredUp erbjuder ett hållbart modealternativ

ThredUp erbjuder modemärken ett alternativ till att hamna på rätt sida av miljön och ge bränsle till konsumenternas önskan om något nytt att bära; bara ThredUps nya är något gammalt från en annan konsuments garderob.

Modebranschens affärsmodell bygger på planerad inkurans. Varje säsong presenterar tusentals modemärken helt nya kollektioner, och stora förändringar i modetrender sker förutsägbart vart femte till sjunde år, allt designat för att stimulera till en mängd nya modeköp.

Men människor och planeten betalar ett högt pris för att ge efter för modebranschens plan för inkurans. Enligt McKinsey producerade modeindustrin tillräckligt med kläder under 2014 för att tillhandahålla nästan 14 individuella föremål för varje enskild person som lever i världen, och det har utan tvekan ökat sedan dess.

Genom att ständigt pumpa ut en stadig ström av nya produkter, producerar industrin cirka 10 % av de globala utsläppen av växthusgaser, använder mer energi än flyg- och transportindustrin tillsammans och gör sig av med 20 % av det globala avloppsvattnet, samtidigt som tiden är den andra största vattenbesparingen. intensiv industri i världen.

När branschen arbetar övertid för att städa upp i sin handling, förblir den affärsmodell som ligger till grund för modets inkurans oförändrad. Men det är inte hållbart eftersom konsumenterna blir allt mer prismedvetna. De börjar bryta den onda cirkel av konsumtion som modeindustrin bygger på, som är dyr för dem och destruktiv för miljön.

ThredUp kallas Resale as a Service (Raas) och låter modemärken och återförsäljare utöka sin affärsmodell för att noggrant sälja nya och begagnade föremål för att tillgodose den växande legionen av samvetsgranna konsumenter som vill spara pengar och hjälpa miljön. . ThredUp kallar dessa kunder “sparsamma”.

ThreuUp: ekonomi

Till skillnad från de gamla secondhandsbutikerna som tvingades leva sparsamt, är den moderna secondhandbutiksgenerationen, även om den fortfarande är intresserad av att spara pengar, allt mer motiverad att ändra sina shoppingvanor för att göra en verklig skillnad i världen.

“När vi diskuterade att använda termen “sparsam” i vår kommunikation, frågade vi oss själva om det var likställt med billiga eller lågkvalitativa grejer, förklarade Anthony Marino, vd för ThredUp. “Men vi fann att det var en term som antyder en icke-ambitiös livsstil och det blev en tillgång för oss att få kontakt med shoppare som är oroade över varaktigt värde, hållbarhet och ett nytt sätt att handla.”

Det som också driver den sparsamma livsstilen är att sparare får en psykologisk belöning för sin nya shoppingvana. “Ekonomi är som en sport. Det tar lite arbete att sålla igenom många saker, men secondhand-butiker känner en ström av endorfiner när de upptäcker att Diane von Furstenberg-klänningen kostar 39 dollar istället för 139. Idag har det blivit ett hedersmärke att spara snarare än ett stigma. “

Det är därför 72 % av shoppare som anser sig vara sparsamhetsbutiker stolta över att dela sina begagnade fynd med andra, enligt en undersökning gjord av GlobalData av 3 500 amerikanska vuxna och publicerad i ThredUps tionde upplaga av sin återförsäljningsrapport för 2022. ”.

Thredup uppskattar att mer än hälften av amerikanska konsumenter är eller har potential att bli sparare. Cirka 57 % av konsumenterna sålde kläder vidare 2021, och mer än hälften (53 %) rapporterade att de köpte begagnat under det senaste året, en ökning med 22 punkter från 2020.

Sparandet har blivit något som 41 % av de som beskriver sig själva som second hand-butiker köper begagnat först, och brinner för det. Närmare hälften av konsumenterna som köpte begagnade kläder 2021 köpte tio eller fler begagnade saker.

Återförsäljning

När den ekonomiska livsstilen växer hotas försörjningen för modemärken, särskilt på den nordamerikanska marknaden, där marknaden för begagnade kläder förväntas växa 16 gånger snabbare än marknaden för förstahandsmode år 2026. Det är här ThredUp och dess RaaS-tjänst kan hjälpa varumärken att överbrygga klyftan.

“Varumärken och återförsäljare börjar inse att nästa våg av modetillväxt är återförsäljning,” sa Marino. “Nästan 80 % av de tillfrågade mode- och detaljhandelsmärkena sa att deras kunder redan köpte begagnat. De tvingas nu fråga “Vad är vår återförsäljningsstrategi?”

Hittills uppskattar ThredUp att endast 41 varumärken gör detaljhandeln till ett produkterbjudande, med de allra flesta – totalt 33 – nya för verksamheten, som har etablerat sina butiker 2021 eller de tre första månaderna 2022. OCH är stora varumärken med en lojal kundbas som räknar med att dessa varumärken är ansvariga gentemot dem och miljön, inklusive Eileen Fisher, Lululemon, REI, Patagonia, Levi’s och Madewell.

Genom att inse att återförsäljning är en tillväxtmöjlighet för etablerade varumärken, men en som kräver en helt ny uppsättning möjligheter som ThredUp har bemästrat, erbjuder det varumärken två sätt att komma med på återförsäljningsvagnen – ett Turnaround Program, där varumärken kan tillhandahålla Out Kits för kunder att förvandla sina begagnade kläder och accessoarer från vilket märke som helst till kredit för sitt varumärke, och en Brand Online Reseller Store för att lägga till återförsäljningen till varumärkets egen e-handelssida.

För närvarande deltar bland annat Walmart, Target, Reform, Crocs, Farfetch, Lacuna, Banana Republic, Athleta, Fabletics, MM La Fleur med ThredUp.

Modemärken som erbjuder återförsäljning skickar ett kraftfullt och förstärkande budskap till kunderna att kvaliteten på deras produkter är exceptionellt hög, vilket driver varumärkestillväxt på både primär- och sekundärmarknaden.

Vi har länge vetat att lyxvarumärken delvis motiverar sina höga priser eftersom deras produkter behåller värdet över tid. För Gen Z och nästa generations tusenåriga konsumenter blir värdet att behålla ett övervägande, inte bara för lyx, utan för alla modeköp, där 46 % säger att andrahandsvärdet nu har blivit en del av deras modeköpekvation.

“Konsumenter letar alltid efter smartare alternativ,” sa Marino. “Det finns något i sig smart med ekonomi. Det är skuldfritt nöje, inte en destruktiv form av konsumtion, utan ett medvetet sätt att konsumera.”

Och han fortsatte: ”Det är väldigt smart för modemärken att gå före detaljhandelstrender. De står vid en vägskäl. De kan stoppa huvudet i sanden eller börja och lära sig. Återförsäljare som går in i återförsäljningen kommer att ha en klar fördel och öka sin plånboksandel genom att kombinera nya varor med begagnade kläder i samma upplevelse.”

Och i slutändan kan modemärken som införlivar återförsäljning i sin befintliga affärsmodell köpa lite tid för att omstrukturera sina nuvarande tillverkningsprocesser, vilket Kearney rapporterar inte gör så bra.

I Kearneys senaste rapport för Circular Fashion Index 2022 steg branschgenomsnittet bara från 1,6 för två år sedan till 2,97 av tio i sitt mått på modemärkens ansträngningar att förlänga livscykeln för sina kläder och minska dess miljöpåverkan.

“Jag tror att det bästa plagget är det som redan finns”, säger Theanne Schiros, biträdande professor vid Fashion Institute of Technology och huvudforskare vid Columbia Universitys Center for Materials Research Science and Engineering. ”Det bästa tyget är det tyg som redan finns. Att hålla saker i försörjningskedjan i så många loopar och cykler som möjligt är väldigt, väldigt viktigt.”

Läs också: Modeåterförsäljare lanserar bästa praxis-guide för hållbara e-handelsförpackningar

Källa: Forbes

Similar Posts

Leave a Reply