Trä.. värmen från platsen och tidens sällskap

52
Trä.. värmen från platsen och tidens sällskap

Hassouna Al Tayeb (Abu Dhabi)

Ett material från naturen, kännetecknat av styrka och flexibilitet, och lätt att forma efter ändamål, trä ger värme på platsen och sprider skönhet med sina attraktiva färger. En bostad, butik, kontor eller någon annan anläggning är inte fri från inslag av trä, i dess olika former. Den första kända användningen av trä i dess historia går tillbaka till Benning-platsen i Tanzania.
Det kan finnas tusentals träslag, men endast ett hundratal används. Trä är en viktig naturresurs och kommer från skog, eftersom det kännetecknas av fuktupptagning. För att bevara skogarna och undvika ökenspridning tillgrep människan produktionen av industriträ, som består av sågspån som spånskiva, faner, plywood, komprimerat, laminerat och annat.
Trä har använts som material för bränsle, konstruktion, utrustning, vapen, möbler och papper, sedan människans uppkomst på jorden, och det är ett av de vanligaste och mest hållbara naturmaterialen. Kanadensiska upptäckter 2011 indikerar den första planteringen av skogar i den kanadensiska provinsen Brunswick, för cirka 395 till 400 miljoner år sedan. I konkurrensen från andra material som järn, plast och cement behöll trä sina traditionella roller. Förutom bränsle har ved expanderat till att omfatta många kemiska och tekniska industrier. Skogarna täcker 31 % av världens landyta och nådde 434 miljarder kubikmeter 2005.
Träproduktmarknaden förväntas växa från 631,1 miljarder USD 2021 till cirka 684,3 miljarder USD 2022, med en sammansatt årlig takt på 8,4 %, och till cirka 903,3 miljarder USD 2026.
Trä produceras, från 25 till 30 tusen växtarter, men bara mellan 3 till 4 tusen, lämpligt för produktion av trä som är lämpligt för användning. Träproducerande skogsträd och andra vedartade växter delas in i två klasser, gymnospermer och angiospermer. Medan gymnospermer, eller barrträd, producerar barrträd, såsom tall och gran, producerar angiospermer tempererade och tropiska lövträd, såsom ek, bok, teak och balsa. Träprodukter når svindlande antal, kanske över 10 000 produkter. Träet kapas ofta, med stora mekaniska eller manuella sågar.
När det gäller naturligt trä är vissa typer av det bok, vilket är ett lyxigt och högkvalitativt trä som används i design, heminredning och golv, på grund av sin hårdhet. Dess färg tenderar att vara rödbrun. Eken eller ekträet kännetecknas av sin hållbarhet och hårdhet, och det kännetecknas av många slingrar som hjälper till att stänga porerna, och är bland de dyraste. Det används i snickeriarbeten som möbler, dörrar, golv och väggarbeten, på grund av sin skönhet när det målas, och det är motståndskraftigt mot fukt och förruttnelse.
Myskt trä, en klass av naturligt mjukt barrträ, används i heminredning, bastur, mottagningar och sängbrädor. Mysken är billig, till följd av de många knutarna som försvagar träplankan. När det gäller Azizi-trä är det ett naturligt barrträ, kännetecknat av hög densitet, vit faner, lätt bildning, motståndskraft mot fukt och höga temperaturer. Förutom hemmöbler används det inom bygg-, varvs- och möbelindustrin.
Mahogny, som är vacker tack vare sina många slingor, är flexibel och töjbar, vilket gör den lätt att forma. Bland de andra typerna, ekträ, som kännetecknas av hårdhet, hållbarhet, motståndskraft mot fukt, temperaturer och vattenupptagning, och som används i dörrar till lägenheter och lyxiga kök, för sin långa livslängd. Det finns också zebraträ, som har fått sitt namn från zebran, som ett resultat av de många ränderna i den. Den kännetecknas av styrka, hållbarhet, tung vikt och utsiktens skönhet. Den används i lyxdekorationer, väggar, svarvning och i Mercedes- och Cadillac-bilar. Det finns också andra typer, inklusive ebenholts, björk, poppel, valnöt, körsbär, vitt trä, arak och andra.
USA är det största träproducerande landet i världen, med en produktion på 481,1 miljoner kubikmeter årligen, vilket dominerar virkesmarknaden, följt av Indien med en produktion på 296,2 miljoner kubikmeter årligen och sedan Kina på 284,9 miljoner kubikmeter. meter årligen.
Trämarknaden innehåller försäljning av träprodukter från skog och vissa växter och buskar. Sektorn omfattar kommersiell verksamhet som producerar sågade trävaror, plywood, plywood, containrar, golv, takstolar och prefabricerade träbyggnader. Det omfattar även träproduktion, sågning, planering, formning, laminering och montering av träprodukter med skruv eller trä.
De huvudsakliga träprodukterna är färdigt trä, träförädling och tillverkade trämaterial. Förädlingen omfattar tillverkning av skogsprodukter, från papper, sågspån, byggnadsdelar och trämassaolja. 1992 upptäcktes genomskinligt trä, som är mer biologiskt nedbrytbart än plast och glas, samt mer motståndskraftigt mot brott.

Similar Posts

Leave a Reply