Upptäck Breatharianism, den kontroversiella modedieten

28
Upptäck Breatharianism, den kontroversiella modedieten

O breatharianism fick särskild framträdande plats från det ögonblick som Audra Bear erkände att hon bara åt lätt, andedräkt och flytande mat för åtta månader sedan. Publiceringen av den amerikanska influencern väckte kontroversen kring modedieten som var mycket känd på 80-talet och som får ny styrka på grund av publiceringar på sociala nätverk.

Detta körtrick, okänt för många, hjälper dig att spara pengar på bränsle
Det finns en funktion som många bilar har utan att förarna vet om det, som kommer att vara en utmärkt hjälp för att spara pengar på bränsle (…läs vidare här)

Audra Bear erkänner att hon redan har testat de mest olika dieterna, som veganism. Alltid misslyckad. Tills han provade breatharianism. “Det är något magiskt med att få den medvetenheten”, sa han till tidningen Metro och tillade att han redan har gått ner 15 kilo på åtta månader. Influensarens mediebevakning gjorde att hon blev en slags ledare för denna modediet.

Denna modediet är höljd i kontroverser

Den växande populariteten för breatharianism har fått många experter att varna för farorna med denna diet. Som är fallet med Simone Cunha Rocha, en nutritionist som hävdar att viljan att gå ner i vikt aldrig bör baseras på “allt går”. “Att gå upp i vikt är en process, och att gå ner i vikt borde också vara det. Denna önskan att gå ner i vikt snabbt, speciellt om den motiveras av mode, är farlig”, förklarar han för Metrópoles.

“Det är väldigt vanligt att se människor gå in i depression efter sådana här dieter”

”Det är väldigt vanligt att se människor gå in i depression efter sådana här dieter. En av huvudkomponenterna i signalsubstanser är kolhydrater och är vanligtvis den första livsmedelsgruppen som skärs. När vi eliminerar detta “substrat” ​​från neuroner riskerar vi att få jojoeffekten och tvång för sötsaker”, tillägger han. Simone Cunha Rocha understryker att det är hälsosamt att vara uppmärksam på andningsprocessen. Så länge det inte bara handlar om att gå ner i vikt. “Att andas lugnt sätter oss i samklang med kroppen. När vi andas bra minskar vi oro, tränar magmusklerna och tarmarna fungerar bättre. Andningen är faktiskt kopplad till olika aktiviteter hos organismen, och det är bra när detta gasutbyte är effektivt”, förklarar han.

Nutritionisten nämner också att en av breatharianismens stora fiender är den flytande kosten. “Det är nästan alltid lågt i protein och kaloritäthet. Det är en strategi som vi använder i vissa fysiologiska ögonblick, som före operationer eller hos patienter som genomgår vissa ingrepp”, säger han. Simone Cunha Rocha framhåller också att solen är vår största källa till D-vitamin, men att den inte får dig att gå ner i vikt.

Text: Bruno Seruca

Impala Instagram

Similar Posts

Leave a Reply