vad du kan förvänta dig av internationella modeveckor

34
vad du kan förvänta dig av internationella modeveckor

Och när du minst anar det… Den stora internationella modekretsen har anlänt, igen. På modeveckorsom kommer att äga rum i New York, London, Milano och Paris, mellan den 9 september och den 4 oktober, kommer att ta emot press, köpare och kändisar för showen våren/sommaren 2023. Utöver presentationerna kan allmänheten förvänta sig vissa förändringar i modekalendern, från formatombyggnad till populära debuter.

Kom och se!

Giphy/Raf Simons/Reproduktion

New York Fashion Week

New York Fashion Week, som äger rum 9-14 september, drar igång modesäsongen. Efter att ha varit värd för digitala shower och återupptagit personliga evenemang 2021 har sortimentet växt igen. Med bristen på stora namn, som Marc Jacobs, som nu håller intima presentationer, är strategin att satsa på spännande designers och oberoende varumärken. För den här utgåvan har två märken redan meddelat att de kommer tillbaka efter några års uppehåll: Puma och Tommy Hilfiger.

Pumas återkomst till evenemanget kommer att präglas av innovation. Det beror på att varumärket i förväg sa att det kommer att göra en uppslukande modevisning för att presentera Futrograde-kollektionen den 13 september. Showen kommer att omfatta tre dimensioner: varumärkets arv, sammansmältningen av det fysiska och det digitala, som har förstärkts under de senaste åren, och även betoningen på stora samarbeten.

“Vi är glada över att vara tillbaka på den officiella CFDA-kalendern för New York Fashion Week”, säger Adam Petrick, Puma Brand Director, i ett pressmeddelande. “Att återvända till evenemanget för första gången på flera år är viktigt för oss eftersom vi visste att vi behövde rätt blandning av faktorer för att vara där. Med tonvikt på digitalt, en lång rad ambassadörer och en otrolig kreativ partner som June Ambrose, finns grunden och kreativiteten för en fantastisk show där”, reflekterade han.

Efter tre år av oberoende föreställningar, Tommy Hilfiger meddelade också återgången till den ursprungliga kalendern. Etikettens återkomst kommer att markeras av en interaktiv presentation på Skyline Drive-In, som ligger i Brooklyn, den 11 september.

Kunder kommer att kunna köpa produkter från den senaste kollektionen se-nu-köp-nu (se nu, köp nu, i fri översättning) i fysiska eller digitala versioner. Dessutom kommer showen att sändas live på Roblox-plattformen, som varumärket har samarbetat med sedan december 2021.

Carolina Herrera Fashion Weeks - NYFW
New York Fashion Week kommer att äga rum 9-14 september

Marc Jacobs parad
Med bristen på stora namn, som Marc Jacobs, som nu håller intima presentationer, är evenemangets strategi att satsa på spännande designers och oberoende varumärken.

Tommy Fashion Weeks - NYFW Models Campaign
Efter tre års uppehåll meddelade Tommy Hilfiger att han återvände till New York-kalendern

Dualipa Puma-kampanj
Pumas återkomst till evenemanget kommer att präglas av innovation. Varumärket meddelade att det kommer att hålla en uppslukande modevisning
London Fashion Week

British Fashion Council har tillkännagett det preliminära schemat för London Fashion Week, som äger rum 16-20 september. Bland de 110 uppskattade formgivarna på listan är Raf Simons värd att nämna, som kommer att göra sin stora debut på London-schemat.

”Det har länge varit en dröm att få uppträda i London, en stad där mode och kreativitet finns överallt på gatorna. Det är också en plats där jag ser exceptionella människor med en unik och stark stil”, säger Pradas co-creative director i ett pressmeddelande.

Burberry, nu under den nya vd:n Jonathan Akeroyd, kommer tillbaka till den officiella kalendern med ett fysiskt showformat, efter att ha visats digitalt i två år, på grund av pandemin. Efter några säsonger med uppträdanden i Paris och Milano är även JW Anderson tillbaka.

Kvinna på London Fashion Week show
London Fashion Week, som äger rum mellan 16 och 20 september, har aviserat några förändringar

Raf Simons
Den första nyheten flyttade webb: Raf Simons börjar uppträda på modevecka brittisk

Modell med Burberry delar
Samtidigt kommer Burberry, nu under den nya vd:n Jonathan Akeroyd, att återvända till kalendern, med kreativ ledning från Riccardo Tisci.

JW Andersson
Efter några säsonger av utställning i Paris och Milano är JW Anderson också tillbaka på London Fashion Week
Milanos modevecka

Den italienska modeveckan med bas i Milano kommer att äga rum den 20:e till den 26:e september. Förutom att presentera de viktigaste trenderna för stunden, såsom den låga midjan, fjädrarna och snitten, präglades höst/vinter 2023-upplagan, som ägde rum i februari, av Guccis återkomst till kalendern och Matthieu Blazys debut som ny regissör, ​​kreativ av Bottega Veneta.

När det gäller nyhet är ett märke att hålla ett öga på Diesel, som under hösten/vintern 2023 visade satsning på en kod som representerade etiketten på 1990-talet: logotypen stämplad på flera delar av portföljen. Efter den hyllade debuten av Glenn Martens som creative director för etiketten, öppnar nästa föreställning för allmänheten den 21 september.

Kendall Jenner Prada modevisning
Den italienska modeveckan, som är baserad i Milano, kommer att äga rum 20-26 september

Gucci-kampanj
Årets första upplaga, som ägde rum i februari, präglades av att Gucci återvände till kalendern

Bottega Veneta catwalk modell
Matthieu Blazys debut som Bottega Venetas nya kreativa chef var också en höjdpunkt.

Diesel orientalisk modell
När det gäller nyhet är ett märke att hålla utkik efter Diesel, som under vintermässan 2023 satsade på en kod som representerade etiketten på 1990-talet: logotypen stämplad på bitarna.
Paris modevecka

Sist men inte minst kommer Paris Fashion Week att pågå från 26 september till 4 oktober. Ansett som det mest ikoniska och glamorösa programmet, med närvaron av märken som Chanel, Dior, Louis Vuitton, Fendi och Saint Laurent, avslutar evenemanget vanligtvis säsongen med en stjärnspäckad gästlista.

Än så länge är lite känt om vårens/sommarens modevisningar 2023. En nyhet har dock flyttat webben de senaste veckorna: enligt portalen WWD, Victoria Beckham börjar presentera sig själv med det självbetitlade märket i den parisiska kalendern – innan var designern medlem i London Fashion Week. Utöver det inkluderar andra kommande debuter Zimmermann, Awake Mode och det nya Weinsanto-märket.

Chanel show med modell på catwalken
Paris Fashion Week kommer att äga rum från 26 september till 4 oktober

Street Style på Paris Fashion Week
Märken som Chanel, Dior, Louis Vuitton, Fendi och Saint Laurent anses vara den mest ikoniska lineupen. O gatustil det är också trendigt

anita bredvid rita ora
Evenemanget avslutar vanligtvis säsongen med den mest stjärnmärkta gästlistan

Victoria Beckham i Jacquemus presentation
I samma våg av förändringar sa Victoria Beckham adjö till London Fashion Week-kalendern och bekräftade planerna på att uppträda i Paris på en fast basis.

Trots den nästan fullständiga återkomsten av märkena som gradvis återvände till ansikte mot ansikte-modellen, kommer de flesta program att sändas samtidigt på märkenas sociala nätverk. Presentationerna, som före pandemin var begränsade till evenemangsgäster, har gjorts tillgängliga för följare på olika plattformar för att föra allmänheten och varumärken närmare varandra.

Marcella Freitas samarbetade

Similar Posts

Leave a Reply