Var man kan se konstgallerier i Washington-området

48
Var man kan se konstgallerier i Washington-området

De större delarna av Marie Annella Franks “Bekvämligheter för varelser” är lösa, men ändå starka och kraftfulla. Den sju fot höga “Salve Salvage” och den åtta fot långa “Remembering Andromeda” är gjorda av svetsat stål som ger den ett muskulöst utseende, även om båda är fina linjer ritade i rymden. Detta är typiskt för ett Maryland-konstnärsgalleriverk på Fred Schneider Art Gallery. Franks skulpturer är ofta ihopträdda av skrotskärvor och är lika luftiga som solida.

Serien hämtar sin titel från en ny serie som innehåller skildringar av en katt, en kanin, en hund i en krans av löv och en fågel som sitter ovanpå en metallbur snarare än inuti den. Djuren är släta men grova och klumpiga, med utskjutande stålbitar som avslöjar de ursprungliga formerna på skrotbitarna som Frank inkorporerade. Om Alberto Giacometti hade gjort sina branta figurer av hittade metallfragment hade de sett ut så här.

Amerika kan äntligen vara redo för Alberto Giacomettis obevekliga konst

Det minsta av de två rummen är ägnat åt “Remember Andromeda”, en spiralstapel av små stolsformer och relaterade målningar av individuella stolar gjorda av plåt. Dessa hänvisar till legenden om Cassiopeia, Andromedas mor och drottningen vars arrogans gjorde Poseidon arg. Det antas att Cassiopeia har förvandlats till en konstellation som liknar en stol. Det är därför Frank snurrar metallstolarna som stjärnor på himlen.

“Ett av mina mål var att få affärer att se färdiga ut samtidigt som jag lämnar processen kristallklar”, säger Frank i sitt uttalande. Konstnären lyckades, men resultatet är mer graciöst än brutalt.

Marie Anella Frank: En tröstvarelse Fram till den 24 april kl Fred Schneider konstgalleri, 888 N. Quincy St., Arlington. Öppet efter överenskommelse.

Djupdyk in i Picassos blå period i Philips-kollektionen

På det svåra flygfotot av Tariq Al-Ghussain står en man på vad som verkar vara den sluttande änden av en tvåfilig motorväg och blickar bortom sträckan av vit sand. Detta nästan tomma landskap är inte precis standardbilden av Förenade Arabemiraten, känt på senare år för moderna urbana enklaver som Dubai. Men urbanism och modernitet är inte favoritteman i Between Heaven and Earth: Contemporary Art of the United Arab Emirates, en utställning curerad av Munira Al Sayegh för MEI Art Gallery som markerar 50-årsjubileet av Förenade Arabemiraten.

De fyra fotograferna i galleriet med 12 konstnärer skildrar mestadels obebodda scener. Lamia Gargashs design är interiör och Alaa Idris är datormanipulerad för att ge de arkitektoniska elementen en sci-fi-känsla. Augustin Paredes skildrar lastbilschaufförernas liv genom vinjetter, banderoller och efemera. Al-Ghussain framkallar ensamhet och alienation genom att inkludera en enda figur klädd i svart (kanske konstnären själv) vars närvaro är paradoxal på platser som en surrealistisk ökenstadion eller en traditionell byggnad som ser ut att vara öde.

Sol Y Mar Miller inkluderar palmer i ett dekorativt mönster på duken, och akvarellexperten Muhammed Kazem använder tätt arrangerade hängande sängkläder för att avbilda byggnadens trånga invånare. Men de flesta av de icke-fotografiska verken är abstrakta, enkla och ofta tredimensionella. Sheikha Al Mazrou staplar fyra träbjälkar av stål med ansikten målade blå; Ibtisam Abdelaziz saboterar det prydliga målets design genom att måla det på korrugerat trä. Afra Al Dhahiri-byggnader kännetecknas av ett bomullsrep för att representera människohår. Att göra konsten enkel och intim är en förståelig reaktion på den spirande urbana expansionen.

Between Heaven and Earth: Contemporary Art från Förenade Arabemiraten Fram till den 29 april kl MEI konstgalleri, 1763 Norra St Nou. Öppet efter överenskommelse.

Mycket av historien är nedsänkt, men ibland synlig, i moderna målningar av Rush Baker IV. “American Sunset”, ett målargalleri i Hyattsville med Hemphill-konstverk, delvis inspirerat av Tony Horowitz bok Midnight Rising: John Brown and the Raid That Sparked the Civil War. Resultaten inkluderade tre målningar med titeln “Harpers Ferry” och en med titeln “John Brown”. Detta sista stycke innehåller den mest representativa bilden av någon i denna grupp, även om de två krigarfigurerna (varav den ena verkar vara brun) utgör bara en liten del av den komplexa, mestadels abstrakta bilden.

Baker målar med akryl och förhöjer det färgglada pigmentet med gips och harts, ibland med papper och sprayfärg. Han skiktar materialet, slipar ytan och upprepar sedan processen flera gånger. “Det handlar om att lägga till och subtrahera kompositionselement så att bilden uppenbarar sig”, förklarar konstnären i en intervju publicerad av utställningen.

De flesta av panelerna kontrasterar blått med rosa-rött, vilket indikerar “stridsflaggor”, varav två är namngivna. Några få (inklusive ‘John Brown’) domineras av gult som kontrasterar med virvlar av lila svart. De flesta gesterna ser mjuka ut, men vissa områden är fasta och glänsande. Mest anmärkningsvärt är den reflekterande rosenpoolen på Harpers Ferry II. Denna rosa sjö är ett sällsynt lugnt område i natursköna bilder som, även om det sällan är i ordets bokstavliga bemärkelse, skildrar ett inbördeskrig. Det är också en sorts spegel, som låter tittarna se sig själva in i kaoset i den fortfarande olösta amerikanska konflikten.

Rush Baker IV: Amerikansk solnedgång Fram till den 29 april kl Hemphill fungerar434K St. Nou.

En spännande ny version av din amerikanska favoritartist, Winslow Homer

Sammanställningen av djärva svarta linjer och ljusa färger ger en levande kontrast till Amy Guadagnolis abstrakta trälister. Det finns också en annan diskrepans i “Ritual & Relief”, konstnärens utställning på Washington Print Gallery. Förutom trycken i hans välbekanta stil finns det 15 skisser av små blandade “rituella sorgeriter” som Guadagnoli började producera varje vecka 2020, exakt sex månader efter hans frus död. Dess akvareller är imponerande i kontrast till de tunga svarta konturerna och klarröda accenterna i andra verk.

De första tysta, subtila bilderna fick titeln “Pink Hospital”, men designen skildrar stämningar mer än platser eller händelser. Detsamma gäller träsniderier, som kan referera till ett landskap och inkludera representationsdetaljer som föreslås av titlar som “Isbävning”. Konstnärens tryck är ofta starkt vertikala, de är kinetiska, med virvlande och nedsänkta former skuggade av ömtåliga mönster i lugnare färger. Guadagnoli frammanar den verkliga världen när han skulpterar landskapen som bara finns i hans sinne.

Aimee Guadagnoli: Ritual och lättnad Fram till den 29 april kl Washington Engravers Gallery1641 Wisconsin Ave NW.

Similar Posts

Leave a Reply