varför kommer vi att se fler och fler män i kjol och kvinnor i kostym

58
varför kommer vi att se fler och fler män i kjol och kvinnor i kostym
Genuslösa modeadepter klickade den här månaden i Paris (Foto: Getty Images)

Genuslösa modeadepter klickade den här månaden i Paris (Foto: Getty Images)

Medan konservativa fortfarande diskuterar om pojkar kan bära rosa och flickor kan bära blått könslöst mode får mer och mer utrymme på catwalks, i modevisningar av kända varumärken och på sociala nätverk, på grund av framväxten av flera inhemska digitala varumärken.

Dolce &  Gabbana i Milano (Foto: Getty Images)

Dolce & Gabbana höst/vinter 2022-2023 landningsbana i Milano (Foto: Getty Images)

Kändisar med stort inflytande på millennials och genZ förstärker denna rörelse och utmanar ofta begreppet maskulinitet och femininitet – inte för att till exempel David Bowie och Madonna inte har gjort det på decennier. Men idag, med Harry Styles och Billie Eilish på frammarsch, är det estetiska könslös har aldrig varit så nära oss, den “anonyma”.

Billie Eilish (Foto: Getty Images)

Billie Eilish (Foto: Getty Images)

På gatorna, på festivaler och på Instagram är denna rörelse uppenbar i set (tryckta eller inte) och överdimensionerade stycken, som framgången på Approve och Baw Clothing – den senare såldes förra året till ett dotterbolag Grupo Arezzo för R$105, miljoner — men också i crop tops, kjolar och andra föremål från Another Place (som just har lanserat en kollektion med sångaren Jão), från eXXeXX, från Victor Belchior, från João Pimenta, bland andra nationella och internationella märken.

“Det är något som stärkts med diskussionerna om genus på internet och just därför tenderar det bara att växa, åtminstone under de kommande tio åren”, bedömer Robert Lucian, designer och modeproducent som 2016 skapade sitt eget varumärke motiverat av svårigheten att hitta kläder som passade honom och hade att göra med det han gillar och tror på.

“Jag har alltid varit väldigt smal och jag älskar former och tryck som hittills sällan var riktade till män. Så på ett väldigt naturligt sätt började allmänheten associera det jag gör med den här estetiken”, minns han. “Jag utgår från principen att kläder är kläder och vi är fria att bära vad vi vill”, tillägger han.

Lucian, som i redo att bära (färdig att bära) fungerar med storlekarna PP, S, M, L, XL och XL, det lyfter också fram utmaningen att betjäna alla i denna modell, även med ett bredare mätbord — därav behovet av att erbjuda justeringstjänster och skräddarsydda för kunder. “Det finns flera typer av kropp och smak. Att använda tyger utan mycket elasticitet och inte så raka snitt i skräddarsydd är till exempel praktiskt taget omöjligt att hitta en universell modell”, motiverar han.

Similar Posts

Leave a Reply