Velouté av sötpotatis med ingefära

70
Velouté av sötpotatis med ingefära
Velouté av sötpotatis med ingefära
Sötpotatis velouté

Velouté av sötpotatis med ingefära

Hej alla,

Vem är redo för en läcker och värmande sötpotatissoppa med ingefära? Kylan är här, och även om solen fortfarande lyckas visa nästippen, men det är så kallt att det bara finns ett bra höstrecept som en god soppa för att bli bra uppvärmd. Detta sötpotatissoppa väloutée är en av mina favoriter, jag gillar verkligen sötpotatis, butternut eller till och med morotsvelouté, för jag gillar verkligen den söta sidan som dessa grönsaker ger till rätten eller veloutéen.

Ge mig i alla fall samma soppa varje dag, jag tänker inte säga nej, när jag säger att jag dricker det som kaffe, kommer du att tro mig? hihihihi. Men mina barn, de gillar alltid förändring, och som tur är är det inte grönsakerna som saknas för att variera dessa veloutéer.

Så vi ger oss i kast med det här goda receptet på sötpotatis och zucchini velouté, välsmakad med ingefära, för det är alldeles för gott.

Jag erkänner att sedan jag köpte min Thermomix har det blivit en barnlek för mig att laga veloutéer, eller jag skulle snarare säga att nu har jag färre diskgods att smutsa ner, jag bryner mina ingredienser och grönsaker i Thermomixen, jag lagar min soppa i den, och sedan ett klick på knappen så blir min förberedelse så smidig som möjligt.

En snabb kommentar för folk som alltid frågar mig är Thermomix värt det? kommer han att göra allt på egen hand?

Thermomix är värt det, om du startar ditt hus och du inte har en hackare, knådare, ångkokare, riskokare, mixer för smoothies och små sammetslena preparat, kommer en köksvåg, Thermomix, att ersätta alla dessa apparater , så att du kommer att ha mindre skräp i ditt kök.

Människor som tycker att Thermomix är skrymmande! Nej, den är mindre än en märkesknådare!

För frågan, gör han allt, helt själv? Nej, du måste alltid vara där framför din Thermomix för att göra din förberedelse, även om det är ett recept programmerat i nyckeln måste du vara där för att starta varje programmering och varje steg.

Om det finns 10 steg i ditt recept måste du vara där för att köra de 10 stegen. Det är inte en enhet som startar sig själv medan den är hemma och du är på jobbet! (frågan som dyker upp varje dag)

Själv använder jag Thermomixen dagligen i mitt kök, men jag använder den inte till alla mina recept. Jag testar ofta recept, det finns några som jag lyckas med säkert, och det finns några som jag misslyckas med på första försöket och som jag lyckas på andra, och det finns några som jag misslyckas absolut med.

Velouté av sötpotatis med ingefära

Kökskärlek

 • 350 gr sötpotatis
 • 150 gr zucchini
 • 1 kvartad lök
 • 2 centimeter färsk ingefära
 • 1 mot. olivolja
 • 1 mot. Smör
 • 600 ml vatten
 • 1 grönsaksbuljongtärning
 • 1/2 tsk salt
 • svartpeppar.
 • Bryn grönsakerna skurna i stora tärningar i en gryta i en sked smör och olja.

 • Sänk värmen och låt svettas långsamt

 • Tillsätt kycklingbuljongtärningarna och täck grönsakerna med varmt vatten

 • Stäng grytan och koka i tio minuter.

 • Lägg grönsakerna i en mixerskål med lite kokvatten

 • Blanda och tillsätt kokvatten om det behövs, tills du får en krämig sammetslen konsistens

 • Servera varm med en klick färsk grädde och mald peppar

Jag hoppas att du kommer att gilla detta sötpotatissoppaoch berätta vad ditt favoritrecept på Thermomix är.

Velouté av sötpotatis med ingefära
sötpotatissoppa

Ramadan, Algeriskt kök, Förrätter Vegetariskt kök Hälsosam matlagning Enkelt recept Tillgängligt kök

Du har provat ett av mina recept, skicka mig bilderna på min e-post:

Om du vill ta emot recepten av min snabb och enkel matlagningsblogg, prenumerera på mitt nyhetsbrev:

Similar Posts

Leave a Reply