‘Vi är övergivna åt kackerlackor. Det finns ingen för oss, säger den döde inspektörens fru | Rio de Janeiro

72
‘Vi är övergivna åt kackerlackor.  Det finns ingen för oss, säger den döde inspektörens fru |  Rio de Janeiro

Agentens kista var täckt med Rio de Janeiros flaggaReginaldo Pimenta/O Dia Agency

Publicerad 2022-06-02 12:50 | Uppdaterad 02/06/2022 13:48

Rio – “Tyvärr gick han till statistik, som många andra var, och han är bara en till. En polis som tjänstgjorde i staten i 33 år, som var på väg att gå i pension, miste livet, mejades ner på väg till jobbet.” Det känslomässiga utbrottet av Cláudia Soares da Silveira, fru till Jorge Luiz do Nascimento, dödad i ett rånförsök, markerade indignationen hos familj och vänner under inspektörens begravning, i torsdags (2), på Cemitério da Cacuia, på guvernörens ö.

Förutom offrets anhöriga var även kollegor från Civilpolisen på begravningen för att visa sin sista vördnad. Vid begravningen överlämnade en delegat Rio de Janeiro-flaggan till offrets barn. Utöver föremålet placerades även en Botafogo-skjorta under kistan. Agenten dödades efter att ha utbytt skottlossning med brottslingar som försökte stjäla hans bil, på Avenida Martin Luther King Junior, i Inhaúma, i norra zonen.

Jorges fru tror att inspektören reste längs vägen för att undvika trafikstockningar på Linha Amarela och för att bli måltavla av brottslingar. “Om det var en trafikstockning skulle han vilja ta en genväg. Han hade en fobi för att stå stilla, till och med för att undvika att bli måltavla, det är en polisgrej”, sa Cláudia, som också påminde om att hennes man fruktade att bli offer för banditer i regionen där dog, eftersom andra poliser redan hade mördats på en bensinstation i närheten. Etablissemangets säkerhetskameror registrerade rymningen av de inblandade i agentens död.
“Jag tröttnade på att stanna vid den där bensinstationen med honom för att fylla bilen och han sa: “Jag har redan förlorat en vän här. Det är mycket bilstölder här.” Nära den 44:e PD. Titta på ödets ironi, han dog precis på plats. Jag kan inte förstå varför han ändrade vägen, bara Gud, egentligen. Jag kan inte, Guds planer vet jag inte. Han visste att det var farligt där”, beklagade Cláudia.

Jorge Luiz död utreds av Capital Homicide Police Station (DHC). På grund av konfrontationen lämnades inspektörens bil med minst tio skottmärken. Portal dos Wanted släppte en affisch där man bad om information som leder till gripandet av de inblandade i agentens död. Den civila polisen tilldelades polisstationen för bistånd till kvinnor (DEAM) i Jacarepaguá. Han efterlämnar sin fru, som han varit gift med i 16 år, två barn och sju syskon.

“Jag är indignerad. Det är svårt för en polis att arbeta, det är svårt att vara polis i Rio de Janeiro. Det är till och med svårt att bo i Rio de Janeiro. Vi är övergivna åt kackerlackor. gör ingenting. Polisen torkar is i Rio de Janeiro. De arresterar och rättsväsendet släpper. Det var en annan som miste livet, lämnade en fru, lämnade barn och lämnade sin familj. Det var ytterligare en och jag är säker på att det inte kommer att sluta”, beklagade hans fru.

“Han var en utmärkt person, utan ord för honom. Han var en ovanlig person, förutom att han var väldigt korrekt som polis och som person. Jag har inga ord, det var därför hans begravning var fullsatt. Han förtjänade inte det”, förklarade svärsonen till den civila polismannens hustru, Alexandre Luiz Santanna.

Similar Posts

Leave a Reply