Vid 96 år dör den äldsta borgmästaren i Brasilien i Minas Gerais

63
Vid 96 år dör den äldsta borgmästaren i Brasilien i Minas Gerais

Vid en ålder av 96 dog den äldste borgmästaren i Brasilien i dag. José Braz (PP) styrde staden Muriaé (MG), 314 km från Belo Horizonte. Enligt ett officiellt uttalande från stadshuset. han fick en plötslig sjukdom och kunde inte motstå att föras till sjukhuset.

Affärsmannen inom transport- och fordonssektorn skulle ha fyllt 97 år i oktober och var inne på sin tredje mandatperiod som verkställande direktör för staden med 110 000 invånare. I valet 2020 fick han 42,80 % av rösterna, efter att ha haft ämbetet mellan 2005 och 2012.

På stadshusets hemsida betonas i ett uttalande att staden är i sorg och att den tidigare borgmästarens största arv var “att arbeta alltid”.

José Braz hade en Instagram-profil, med 11 tusen följare, där han rapporterade en del av sin rutin. Sista inlägget om arbetena på stadshuset var i onsdags (1:a), i ett möte med kommunbyggnadssekreteraren.

Politikerns död kom ihåg av guvernören i Minas Gerais, Romeu Zema (Novo), på hans sociala nätverk. De två träffades i slutet av förra månaden, när Zema uppfyllde sin agenda i staden. Enligt guvernören var Braz “en av de ansvariga för utvecklingen av vår stat.”

Josefs kropp Brasilien beslöjas idag, och begravningen kommer att äga rum i morgon, på Muriaés kommunala kyrkogård, klockan 10, i stadens centrum.

Politikernas företagsgrupp har 70 återförsäljare

José Braz var gift med Lédia Braz, fortfarande vid liv, i 74 år, med vilken han fick tre barn, varav ett dog. Han efterlämnar också nio barnbarn och 21 barnbarnsbarn.

En av sönerna, Braulio Braz, har varit delstatsdeputerad i fyra perioder och president för PTB i delstaten. Och ett av barnbarnen är affärsmannen och suppleant senatorn i Minas Gerais Renzo Braz (PP). Han lade om avskedsmeddelandet från José Braz profil på sitt sociala nätverk.

Till UOL, sa han att familjens patriark alltid sa att “först kommer Gud, för det andra familjen och för det tredje arbetet”. Renzo sa att innan José Braz tog över som borgmästare för första gången ville han ge tillbaka till staden vad han fick av henne.

“En mycket tung förlust för vår familj, vi är väldigt ledsna, men glada för arvet han lämnade efter mig och för människorna i Muriaé”, sa han.

Trots sin närvaro i politiken sticker familjen ut även i näringslivet.

José Braz var grundaren av Grupo Líder. På företagets officiella hemsida är informationen att konglomeratet av företag grundades i Muriaé 1957 genom ett samarbete med stadens Mjölkproducentkooperativ. Det året grundade han Rodoviário Líder, gruppens första företag.

Tio år efter grundandet öppnade Braz sin första återförsäljare, Chevrolet, i Muriaé. För närvarande har den 70 återförsäljare också från Fiat, Ford, Honda motorcyklarHyundai, Toyota, Volkswagen och Jeep, den sista som ingår i koncernen, enligt affärsgruppens hemsida

Idag arbetar koncernen även med fordons- och maskinleasing, konsortier, försäkringar och abonnemangsbilar, i Minas, Rio de Janeiro och Espirito Santo, med 1,5 miljoner kunder och 2 800 anställda.

Similar Posts

Leave a Reply