Volleyboll: Att vara sig själv ger ett annat utseende, säger Douglas – 2022-06-14 – Esporte

46
Volleyboll: Att vara sig själv ger ett annat utseende, säger Douglas – 2022-06-14 – Esporte

Efter ett uppehåll i karriären, där han tillkännagav sin avgång från det brasilianska laget för att ta hand om sin mentala hälsa, är pointern Douglas Souza, 26, tillbaka på volleybollplanerna. Känsla på sociala medier vid spelen i Tokyo 2020presenterades idrottaren i tisdags (14) som en av stjärnorna i nästa säsong av Vôlei São José, ett team från São José dos Campos, i det inre av São Paulo.

I denna intervju för Arkunder den månad då HBTQIA+-pride firas, bekräftade han att det är viktigt som idrottare att tala öppet om sin sexualitet och att politisk korrekthet inte är överdrift, det är en nödvändighet.

“Vi vet att det inte bara handlar om homofobi, utan för att du är den du verkligen är, för att du är lite mer spontan, kommer det att finnas människor som kommer att se på dig annorlunda, med en kritisk blick, en ogillande blick”, sa . “Det här är väldigt vanligt inom sport, det är vad vi har försökt förändra i några år, vad jag har försökt göra, alltid.”

Sedan sin framgång i Tokyo har Douglas använt sociala medier och sin nya aktivitet som streamer, som han startade 2020, till förmån för LGBTQIA+-gemenskapen.

“När jag var i landslaget visste jag att jag representerade mer än bara Douglas. Det var inte bara för mig, det var en hel gemenskap, jag hade den här föreställningen. Och här i klubben är det inte annorlunda, jag är inom sporten. vet hur saker fungerar”, sa pekaren.

Han försvarar så kallat politiskt korrekt beteende mot homofoba eller rasistiska skämt och spratt. “Jag tror att det är nödvändigt. Det finns skämt som folk gör med svarta och med homosexuella som inte är skämt, människor dör dagligen på grund av det. Någons liv är inget skämt.”

På frågan om homofobiska uttalanden från tidigare lagkamraten Maurício Souza, som ledde till att han avskedades från Minas Tênis Clube, föredrog atleten att inte kommentera. Han undvek också frågor om val och dispyten mellan president Jair Bolsonaro (PL) och tidigare presidenten Luiz Inácio Lula da Silva (PT).

I december – före tillkännagivandet av sitt farväl till landslaget, som gjordes i mars – lämnade han klubben han spelade för i Italien, Callipo Sport. Han återvände till Brasilien och omgav sig med familj och vänner.

“Jag bestämde mig helt enkelt för att prioritera min mentala hälsa. Jag var tvungen att göra det jag var tvungen att göra. Det var antingen det eller så var det tills jag riskerade att något skulle hända mig. Jag behövde bevara inte bara min karriär utan mitt liv, ” sa han. atleten, som inte tänker återvända till landslaget.

“När du är i landslaget måste du ge upp många saker i ditt liv, saker som är viktiga för mig. Till exempel slutade jag gå på min bortgångne farfars begravning för att vara med i en landslagsmatch, och jag är djupt ångrar de sakerna. Men det är saker som vi måste ge upp när vi vill åka till OS, saker som inte längre gick bra för mig”, förklarade han.

Att bara arbeta i klubben, enligt honom, är det mycket lättare att förena karriär och privatliv.

“Spelet slutar, och du går ut med dina vänner. Det är lite lättare. Naturligtvis finns det den här laddningen, du måste vinna. I valet slutar det med att det blir en instängning, du går ut för ett spel, går tillbaka till rummet och måste fokusera på nästa”, sa spelaren vars önskan att lämna det gröngula laget var gammal.

“Jag hade redan förstått det, jag hade redan fört det vidare till min chef sedan 2017. Om det var upp till mig hade jag redan lämnat, jag skulle ha sagt: “Nej, killar, nog, jag kan inte göra det längre’. Men då förstår jag att figuren Douglas Souza där inne representerar ett helt samhälle, det är inte bara Douglas där, du vet, han har en större börda”, mindes han.

Förutom Douglas presenterades även settaren Matheus Brasília, liberon Rogerinho och pointern Rodrigo Leandro i tisdags av Vôlei São José. Klubben tillkännagav också som en del av det nya laget två utländska idrottare, som inte var närvarande vid evenemanget: kubanska mot Michael Sánchez och estniske pekaren Robert Täht.

Laget, som även kommer att tävla i Herrarnas Superliga säsongen 2022/23, kommer att ledas av tränaren Carlos Schwanke.

Debuten för pekaren i laget är planerad till augusti, i Paulista Championship.

Similar Posts

Leave a Reply